Kkv fejlesztés

Támogatás mikro- és kivállalkozások üzleti folyamatainak innovációjához

Akár 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatás! 

PÁLYÁZHATÓ: SZEPTEMBERTŐL!

GINOP Plusz 2.1.3-24 

Támogatás mikro- és kivállalkozások üzleti folyamatainak innovációjához

Várható beadási időszak: 2 szakaszban fog a pályázat lezajlani

1. szakasz: 2024. szeptember 3. – szeptember 30.

2. szakasz: 2025. március 3. – április 22.

A pályázat célja, hogy a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztések révén új, innovatív megoldásokkal hatékonyabbá tegyék az üzleti folyamataikat, ezáltal versenyképesebbé és gazdaságosabbá téve a működésüket. Az igénylés egyik feltétele, hogy a fejlesztésekkel olyan folyamatok innovációja valósuljon meg, amelynek eredménye egy új vagy továbbfejlesztett megoldás, és ami lényegesen eltér a vállalkozás korábbi gyakorlatától.

A támogatás 4 fő terület innovációjára irányulhat:

  • Termelés és gyártás: az automatizációk, termelésirányítási rendszerek és mesterséges-intelligencia-szoftverek döntéstámogatási segítséget tudnak nyújtani a vállalati vezetőknek több területen is, például az optimális ár és készletszint meghatározásban, rendelések előrejelzésében, de akár vevői kosár elemzés elkészítésében is.
  • Marketing és értékesítés: egy együttműködés során a jelenlegi tevékenység figyelembevételével szakemberek segíthetnek a legjobb eszközök, csatornák, platformok megtalálásában, valamint tartalomkészítésben és ötletgenerálásban is a vállalati innováció érdekében.
  • Szervezeti innováció: legyen szó akár irányítás-menedzsmenttel, szervezeti struktúra átformálásával, döntéshozatallal vagy külső kapcsolatokkal foglalkozó területről, bármelyikben érdemes szakember segítségével megújulni.
  • Logisztikai innováció: raktári digitalizáció, logisztikai folyamatok automatizálása és optimalizálása is bevezethető a hatékonyabb logisztika érdekében.

Támogatást igénylők köre:

  • azok a mikro- és kisvállalkozások;
  • akik rendelkeznek legalább 1 lezárt, teljes üzleti évvel;
  • amelyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző lezárt, teljes, üzleti évben minimum 3 fő volt;
  • és amelyek Magyarországon székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok
  • gazdálkodási formájuk lehet: Kft., Bt., Kkt., Rt.

A pályázati keret 75 milliárd forint, ami lehetőséget nyújt több ezer vállalkozás számára, hogy fejleszthessék üzleti folyamataikat. A teljes keretösszegből csak 15 milliárd forint kerülhet majd fejlett régiókba, ezzel nagyobb esélyt adva a fejlődő régiókban működő vállalkozásoknak.

Az pályázattal minimum 20, maximum 50 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető, legalább 30%-os önerővel. Lehetőség lesz előleg lehívására is, ennek az aránya is 30%, de maximum 15 millió Ft.

A projekt megvalósítására a megkezdéstől számított 18 hónap áll majd rendelkezésre.

A pályázat kapcsán vállaljuk a teljes pályázati adminisztrációt, az elszámolást, illetve az energiahatékonysági kivitelezést is. 

AJÁNLATKÉRÉS